The Ultimate Mancave Guide: Een simpel stappenplan

The Ultimate Mancave Guide: Een simpel stappenplan

Denk je vaak aan je eigen mancave maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Zoek niet verder! Wij hebben een stappenplan voor je uitgeschreven. Zo heb jij binnen no-time dé plek voor jou en je bro's!

1. Kies een slimme plek

Heb je een kamer die wordt gebruikt als rommelhok? Bijvoorbeeld je zolder of kelder. Of heb je zelfs een hele ruimte vrij te maken? Dan is dit een geweldige plek voor je mancave! De meest ideale plek is de zolder of kelder. Hier heb je de privacy die je wilt en ben je niemand tot last.

Weg met dat oude afval! Oude dingen die je niet meer gebruikt kun je het beste weggooien, verkopen of weggeven. Zo blijft alleen het noodzakelijke over en kun je precies zien wat je nog hebt en wat je mist. Maak natuurlijk de kamer ook even goed schoon.

2. Man it up!

Het is tijd om je mancave in te richten! Gebruik hiervoor natuurlijk stoer en robuust interieur. Leg ruwe eiken vloeren, gebruik warme kleuren op de muren, kies voor stoere meubels met stijlvolle designs en koop stoere accessoires. Heb je geen twee linker handen en wil je echt uitpakken? Maak dan je eigen bar met hout, plaats een biertap en zet er wat barkrukken omheen. Als je niet zoveel ruimte hebt, kun je natuurlijk ook een goed gevulde koelkast neerzetten. Houden jij en je vrienden van spelletjes? Dan mag natuurlijk een grote tv met een PlayStation en een pool/ pokertafel niet ontbreken. Voor inspiratie voor je inrichting wijzen wij je graag naar de website van Living Lovely!

3. Het juiste licht doet wonderen

Door een balans te vinden tussen donker en licht creëer je de juiste sfeer voor je mancave! Op sommige plekken is licht essentieel, zoals boven een pooltafel of de bar. Gebruik wandlampen om bepaalde objecten extra te verlichten. Door bijvoorbeeld een spotlight op je verzameling drank of een gaaf schilderij te plaatsen, vallen je eyecatchers nog meer op.

Als je op zoek bent naar een industriële stijl, maak dan veel gebruik van metaal en hout. Zorg ervoor dat het niet te fel is in je mancave. Kies bijvoorbeeld voor lampen die gedimd kunnen worden om een ​​echt bargevoel te creëren. 

4. Nodig je bro's uit!

Als je mancave eindelijk klaar is moet dat natuurlijk gevierd worden! Nodig je beste bro's uit, drink een biertje en beleef een onvergetelijke avond.