WAT ZIT ER IN DAN?

INGREDIËNTEN

Klik op het ingredient waar je meer over wilt lezen. Hierin staat wat het ingredient is, waar het vandaan komt en waar het voor dient. Mocht je toch nog verdere vragen hebben over onze ingredienten, neem dan contact met ons op door op deze link te klikken.

Aloë verazit vol met natuurlijke bestanddelen zoals proteïnen, mineralen en vitamines. Het heeft een zeer goede vochtinbrengende werking en zorgt voor een zachte en soepelehuid.

Benzoëzuur, ook bekend als benzoaat of E210, is een kleurloze organische kristallijne vaste stof. Het heeft een zwakke maar aangename geur en is oplosbaar in water. Het komt van nature voor in veenbessen, pruimen, aardbeien, appels en andere planten.

Bisabolol kalmeert en wordt al jaren gebruikt als stimulans voor wondheling. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende eigenschap die schimmel en bacteriën tegengaat. Vanwege haar subtiele geur kan Bisabolol ook worden gebruikt als onderdeel van een parfumering.

De stof scoort zeer goed als het gaat om gezondheidsrisico's en werkt zelfs als een anti-irritant.

Citroenen zijn ontzettend goed voor je huid, door de vitamine C en het citroenzuur. Citroenzuur reguleert de pH-waarde van onze producten. Dankzij de ontstekingsremmende werking is het een goede reiniger voor de huid.

Coco Glucoside is een natuurlijke stof die schuim vormt. Het verwijdert onzuiverheden en de olie absorbeert ze. Dit maakt het geschikt zelfs voor personen met een gevoelige huid.

Dehydro-azijnzuur wordt gebruikt vanwege hun goede werking tegen schimmels en heeft ook een licht antibacteriële werking.

Wist je dat echte kamille één van de oudste geneeskrachtige kruiden is? Even de meest bijzondere eigenschappen op een rijtje:

Eigenschappen kamille:

– Jeukstillend
– Ontstekingsremmend
– Kalmerend en verzachtend voor de huid
– Heilzaam bij huidirritaties, eczeem en psoriasis
– Bij allergische uitslag, kleine brandwonden, zweertjes
– Afremmend bij schimmels en bacteriën

– Bij droge, ruwe en schrale huid, kloven en tepelkloven.
– Kamille bevordert de epitheelvorming, een belangrijke stap in het  maken van een nieuwe huidlaag over een wond.

Octyldodecanol is een vettige soort alcohol. Het is een heldere, kleurloze vloeistof. Dit ingrediënt wordt gebruikt als dikmaker om smeerbaarheid te bevorderen en heeft een verzachtende eigenschap.

We hebben parfum toegevoegd om te zorgen dat er geen geur-explosie plaatsvind op moment dat je de BROWIPE wilt gaan gebruiken. Een zachte, mannelijke geur wordt gewaarborgd.

Phenoxyethanol is een converseermiddel. Het is van belang dat onze producten goed te conserveren zijn. Gezien deze stof in lage concentraties veilig is bevonden en toch effectief is tegen een breed scala aan bacteriën, hebben we besloten deze stof niet te vermijden.

Propylene Glycol is een vorm van minerale oliën. Toegepast op de huid, voorkomt Propylene Glycol vochtverlies en houdt zo de vochtbalans van de huid op peil. Ook bevordert het de opname van andere stoffen in de huid.

Water is het bindende element van onze producten. Het zorgt ervoor dat alle ingrediënten hierboven met elkaar verbonden zijn en goed tot hun werking kunnen komen.